fredag den 27. juli 2012

Meget bedre end "Build a Bear"

Fredag var det Teresas 10 aars foedselsdag.
Meget mod alle foraeldrenes principper var der ikke koebt nogen gave, da det ville tangere til spild af penge, naar nu foedselaren befandt sig i selve NYC og naar hun derudover besidder et ganske gedigent shoppe-gen. I Danmark tilbragte vi mangen en foedselsdag i Build A Bear butikken ved Tivoli og vi havde da ogsaa snakket om at proeve at finde noget tilsvarende herovre.
Men foerst skulle der morgenmad til. Vi flottede os og spiste paa Bonbonniere, hvor Kate Winslet tilsyneladene har spist i selv samme stol som Teresa sad i (det kan ses paa billedet bagved): 
Spisestedet har vaeret nomineret for bedste morgenmadssted i flere omgange, men ikke desto mindre blev Kristians (ellers ganske udenmaerkede French Toast) lavet ved at nappe et par skiver broed fra en plastikpose paa vaeggen, dumpe dem i en stor spand med piskede aeg og derfra lige smaekke dem paa panden. Det var nok ikke gaaet i Danmark!


Vi satte kursen med subwayen, som vi naesten har luret af. Vi har i hvert fald laert at holde GODT fast, naar den saetter i gang, og vi gaar naesten heller ikke i panik over at holde styr paa 3 boern, naar den er godt fyldt op......


I stedet for Build a Bear blev det "FAO Schwarz", der blev besoegt i dagens anledning. Den ser skuffende lille ud ved siden af alle de andre skyskrabere, men naar man saa kommer ind er der helt vildt stort.
De har simpelthen alt. Her er et par billeder fra Barbie afdelingen.
Grace Kelly:
 Twilight:
 Hunger Games:
Lucas hedeste oenske (alle boern havde faaet 50$ i lommepenge til at bruge i NYC) var dinosaurbamser. Han kiggede laenge paa alle bamser og vi maatte begge etager igennem flere gange. Han endte med en T-rex haanddukke og 2 flyvedinosaur bamser. Vi har haft meget fornoejelse af "Rexie", der angriber uden varsel for at saette taenderne i vores arme og ben resten af dagen.......

Ulrik endte ganske som ventet i Lego afdelingen.
Teresa kiggede oppe og kiggede nede. Vi var i pigeafdelingen flere gange, der blev kigget paa tryllesaet, klistermaerker og neglelakker, men der var ikke rigtig noget, der faldt i hendes smag. Altsaa lige indtil vi fandt dette hjoerne:
 Lav din egen "Muppet"! Der var et fint afkrydsningsskema hvor man kunne vaelge krop, oejne, naese, haar og outfit:
 Inspiration var der masser af:
 Men suk og stoen. Man skulle vente en hel lang time, foer dukken var faerdig. Der var flere ansatte, der stod i butikken og demonstrerede legetoej og flere af dem endte med at kende Luca ret godt mens vi ventede.......
Da der var gaaet noget der foeltes som flere aar for Teresa maatte vi ned at smugkigge. Der var vist stadig lidt vej endnu:
 Men en god gang limpistol fik hurtigt dukken til at begynde at ligne en vaskeaegte Muppet. Her haenger den til den sidste toerring:
 Og endeligt kunne den tages i brug:
Frokosten blev indtaget paa "La Gourmet Hot Dog sur la baenk de Central Park". Hele familien blev maette for 20$:
 Vi svingede forbi "The Conservatory Lake" hvor ungerne var helt vilde for at proeve at sejle med de fjernstyrede baade. Det var nu mest Kristian, der syntes, det var sjovt da vi endeligt fik den lejet - lige indtil Ulrik fandt ud af at han kunne bruge baaden til at jagte aender.:
 Paa vej tilbage var vi et smut forbi Times Square:
Aftensmaden blev endnu en gang mix af faerdigretter/salater/sushi fra det lokale marked, der har priser der ville faa "Mad og Vin" til at ligne en discount butik. Velkommen til Manhattan!
Da vi havde spist gik vi to blokke oestpaa fra vores hus og endte lige foran Magnolie Bakery, hvor foedselsdagskagerne skulle vaelges.
 Mums:
 De blev indtaget til denne udsigt:
Jeg tror nok lige Teresa har haft en god dag - og det har vi andre faktisk ogsaa!

2 kommentarer:

christunte sagde ...

FEDT! En muppet-dukke! Genialt, og hvor er den flot!
Totalt sjovt at jagte ænder med båden. Godt tænkt!

Henriette sagde ...

Teresa er pavestolt og har simpelthen været SÅ glad i dag. Hun ville gerne slæbe dukken med ud til Frihedsgudinden i morgen, men det får hun nok ikke lov til